Tehnologija

V naši ambulanti skrbimo, da smo na tekočem z novostmi, ki jih razvoj prinaša na trg. Posledica uporabe najsodobnejših aparatur je večja natančnost, boljše diagnosticiranje in kvalitetnejša storitev. V nadaljevanju poudarjamo samo nekatere pripomočke, ki nam olajšajo delo na pacientih.

 

Peskalnik AIR FLOW IN PERIO FLOW

je sodobna aparatura švicarskega proizvajalca EMS za neboleče, hitro  in temeljito odstranjevanje zobnih oblog in zabarvanj na zobeh ter neboleče odstranjevanje biofilma pod nivojem dlesni.

Intraoralna kamera DURR VISTACAM iX

je najsodobnejša profesionalna intraoralna kamera. S pomočjo intraoralne kamere povezane z ekranom ob stolu dobita zobozdravnik in pacient takojšnje in nazorne informacije o stanju v pacientovih ustih. Kamera ima 4x povečavo zaradi česar se lahko zaznajo spremembe na zobeh, ki s prostim očesom niso vidne. Poleg navadne kamere ima Durrova intaoralna kamera tudi fluorescentni nastavek, s pomočjo katerega se hitreje zaznajo zobni karies in zobne obloge.

 

ENDOMETER, STROJNO ŠIRJENJE KANALOV IN OBTURA B

 

 

Ultrazvočni nastavek KAVO ULTRA-FLEX

je pripomoček za lažjo, natančnejšo in minimalno invazivno preparacijo koreninskih kanalov in kavitet za plombe ali inlaye ter koristen pripomoček pri odstranjevanju predvsem zatičkov iz korenin, ko je  to potrebno.

 

Lupa s 4,5kratno povečavo in dodatno osvetlitvijo

je koristen pripomoček za zobozdravnika, s pomočjo katerega opravlja diagnostične in terapevtske posege. Pri diagnostiki se z lupo zaradi velike povečave in dodatne osvetlitve odkrije spremembe na zobeh in sluznici veliko prej kot s prostim očesom. Zaradi zgodnejšega odkritja manjših defektov je tudi potreba po odstranjevanju zobne substance manjša. Z lupo si pomagamo tudi pri čiščenju trdih zobnih obog ali kamna, preparacijah kavitet za plombe, zdravljenju koreninskih kanalov in prepraciji zob za protetično oskrbo.

 

Spektrofotometer VITA EASYSHADE ADVANCE

je koristen pripomoček pri izbiranju barve naravnih zob in protetičnih nadomestkov

 

Detektor kariesa KAVO DIAGNODENT PEN

je diagnostični pripomoček za odkrivanje zobnega kariesa in trdih zobnih oblog s pomočjo laserske svetlobe. Predvsem nam pomaga v področjih, ki so s sondo in prostim očesom nedostopna oz. nevidna. 

 

Fotoaparat

uporabljamo za dokumentiranje poteka dela ter kot pripomoček za lažjo izdelavo zobno-protetičnih nadomestkov v laboratoriju.