Plombiranje (zalivke): Pot v estetiko

Plomba prejPlombiranje je še vedno najpogostejši postopek dograjevanja manjkajočih delov zoba zaradi kariesa, poškodb, ali razvojnih in rastnih motenj.
V zadnjem času se pri plombiranju ali dograjevanju uporabljajo predvsem kompozitni materiali (bele plombe). Njihova kvaliteta se stalno izboljšuje ter so po trdnosti in obstojnosti že primerljivi z amalgamskimi plombami. Vsekakor pa kompozitne plombe prekašajo amalgamske po svoji estetiki.

Plomba potem

 Zaradi svojih optičnih lastnosti lahko natančno ustrezajo barvi zoba in so, če so dobro narejene, praktično nevidne.  

Druga prednost kompozitnih materialov je, da omogočajo minimalno preparacijo, kar pomeni maksimalno ohranjanje zobne substance.
Naslednja prednost je še,  da so slabši toplotni prevodniki kot kovine in zaradi tega je občutljivost na toplotne spremembe manjša. Ravno tako ni prisotnih galvanskih tokov, ki povzročajo pri amalgamskih plombah kovinski okus.KompozitTKS

Pri svojem delu ves čas sledimo tehničnim in tehnološkim novostim. Pri izdelavi plombe sledimo načelom minimalno invazivne preparacije, pri čemer si pomagamo z viskoločljivostno lupo ter razen s klasičnimi svedri tudi z ultrazvočnimi konicami.
Za lepljenje in izdelavo plomb uporabljamo preizkušene materiale proizvajalcev KERR DENTAL  in GC, ki ne vsebujejo nevarnih BPA hormonskih motilcev.

LUPA S 4,5x POVEČAVO - za natančno in minimalno preparacijo zoba ter za natančno zapolnitev sprepariranega zoba, predvsem v predelih, ki prostemu očesu niso dobro vidni.

Lupa univet

SONIFLEX (KAVO) - ultrazvočne konice za minimalno preparacijo.

SONIFLEX