Estetska rehabilitacija: Za lep nasmeh

LuskePolna keramikaprej
Minimalna preparacija maksimalna estetika! Luska ali „veneer“  je izredno tanka pečena keramika, s katero se popravi barva, oblika in lega zoba. V primerih ko je prisotna špranja (diastema) med zobmi, odkrušen, zabarvan ali zamaknjen sprednji zob, je luska najboljša rešitev. 

Inlay/onlayPolna keramika potem
Nevidne plombe! Inlay-i in onlay-i so visoko estetski in zelo kvalitetni izdelki iz keramike ali kompozitnega materiala, ki se izdelajo v zobotehničnem laboratoriju. Preparacija zoba je zelo podobna preparaciji za navadno amalgamsko ali kompozitno plombo. Ker so izdelani v laboratoriju lahko verodostojno in natančno posnemajo obliko in barvo zoba.

Polno keramična prevleka
Polno keramična prevleka je samo vrsta prevleke, ki ne vsebuje kovine. Kovina povzroči včasih predvsem v sprednjem (vidnem) področju sivkasta „zabarvanja“ dlesni. Dejansko ne gre za prava zabarvanja, temveč za svetlobni refleks temne kovine skozi dlesen. S polno keramičnimi prevlekami se temu efektu izognemo.

 

Lepljeni mostoviLepljeni most-prej

Lepljeni mostovi so novejša, relativno hitra in minimalno invazivna oblika nadomeščanja zob. Pri lepljenih mostovih se lahko nadomeša eden do dva zoba, pri čemer ni potrebna preparacija sosednjih zob, oziroma je njihova preparacija minimalna. Lepljeni mostovi so izdelani iz steklenih vlaken in kompozita, kar omogoča enostavno prilagajanje in repariranje v ustih.Lepljeni most-potem

 

 

 

 

 

Estetske kompozitne dograditvePlomba prej
Sodobni kompozitni materiali omogočajo širok spekter estetskih rešitev v sprednjem in zadnjem predelu zobnega loka.

 

 

 Plomba potem

 

 

 

 

Beljenje zob