Storitve

Domov > Storitve

ZOBOZDRAVSTVENE STORITVE

V sodobno opremljenih ordinacijah poskrbimo za celovito oskrbo vaših zob. Z našim vrhunskim znanjem, natančnostjo, minimalno invazivnimi posegi in širokim naborom storitev vam pomagamo pri ohranjanju trdnega zdravja in lepote vaših zob, kakor tudi dobro počutje.

Za svežino vaših zob.

Dolgoročne študije potrjujejo, da samo redna in temeljita ustna higiena skupaj s profesionalnim čiščenjem ter kontrolami ohrani zobe za celo življensko obdobje. Pri tem so zelo pomembni ustrezni postopki. S ...

Preberi več >>

Za močne in trajne zobe

Med preventivne postopke pri preprečevanju kariesa spadajo zalivanje fisur, mikro zalivke ter čiščenje in fluoriranje zob. Med preventivne postopke pri preprečevanju vnetja dlesni spadajo pouk o ustni higieni ter profesionalno ...

Preberi več >>

Za zdrav ugriz.

Proti bakterijskim izločkom (bakterijski toksini) se organizem brani z vnetjem obzobnih tkiv t.i. gingivitis, katerega znaki so pordela, otečena in krvaveča dlesen. Raziskave in praksa so pokazali, da gingivitis izgine, ...

Preberi več >>

Za lep nasmeh.

Plombiranje je še vedno najpogostejši postopek dograjevanja manjkajočih delov zoba zaradi kariesa, poškodb, ali razvojnih in rastnih motenj. V zadnjem času se pri plombiranju ali dograjevanju uporabljajo predvsem kompozitni materiali ...

Preberi več >>

Zob ohraniti namesto izpuliti

Vnetje ali celo odmrtje zobne pulpe v zobnem kanalu lahko večkrat ostane dalj časa brez simptomov. Včasih šele rentgenska analiza omogoči točno diagnozo in nadalje ustrezno terapijo. Pri tem je ...

Preberi več >>

Kot, da bi bili lastni.

Zaradi vrhunsko opremljenega zobotehničnega laboratorija, dodatne specializacije iz stomatološke protetike in več kot 20-letnih izkušenj lahko ponudimo protetične rešitve vrhunske kakovosti. Smo ena redkih ambulant z lastnim zobotehničnim laboratorijem, ki ...

Preberi več >>

Za lepotno preobrazbo vaših zob.

Estetsko zobozdravstvo postaja v zadnjih letih eno najpomembnejših področij zobozdravstva. Pod estetsko zobozdravstvo ne razumemo samo lepo oblikovane plombe ali mostička, temveč lep in skladen nasmeh. Z najnovejšimi tehnikami lahko ...

Preberi več >>

Moderni nadomestki za večjo kvaliteto življenja

Splošno gledano je lahko primeren kandidat za implantate vsakdo z izgubo zoba. Zelo pomembno je, da ste sistemsko zdravi. Predvsem nekatere bolezni in stanja, kot so nekontroliran diabetes, nekontrolirana parodontalna ...

Preberi več >>

Info

 

Preberi več >>

Laboratorijske storitve

Smo edina zasebna zobna ambulanta na Goriškem z lastnim laboratorijem. Z našima inženirjema lahko preko najnovejše digitalne tehnologije hitreje pridemo do tehnično in estetsko zelo dovršenih protetičnih izdelkov.

Lahko se pohvalimo, da se v našem laboratoriju prepletajo več kot 40-letne izkušnje in mladostni entuziazem, oboje pa vodi v tehnološki napredek laboratorija na trdnih temeljih. Poskrbimo za vse vrste protetičnih potreb, od enostavnih reparatur, ki jih v večini primerov opravimo še isti dan, do zahtevnih protetičnih rešitev.
Tako kot v ambulanti, tudi v laboratoriju skrbimo, da so naši tehniki na tekočem z novostmi na področju zobne tehnike.

Tehnologija

V naši ambulanti skrbimo, da smo na tekočem z novostmi, ki jih razvoj prinaša na trg. Z novimi znanji in uporabo najsodobnejših aparatur vam nudimo diagnosticiranje z visoko natančnostjo, ki je predpogoj za zanesljive in kakovostne storitve.

V nadaljevanju poudarjamo samo nekatere pripomočke, ki nam olajšajo delo na pacientih.

Sirolaser Blue
Diodni zobni laser nam omogoča zdravljenje mehkih tkiv skoraj brez brazgotine in bolečine ter izredno hitro celjenje v primerjavi s klasičnimi postopki. Poleg tega hitro in temeljito zmanjšuje prisotnost mikroorganizmov, kar izkoriščamo pri zdravljenju parodontalnih in koreninskih vnetij. Kompaktni SiroLaser Blue je prvi diodni laser na svetu s tremi valovnimi dolžinami (modra, rdeča in infrardeča), kar omogoča uporabo pri več kot 20 indikacijah.

Dentalni scanner Identica Blue Light
ponuja hitro skeniranje odtisov in visoko učinkovit software algoritem. S kamerami visoke hitrosti in projektorjem, se zobni lok posname v samo 12 sekundah in s 7u natančnostjo (ISO 12836).

Exocad
je globalno eden izmed najbolj uporabljanih programov za digitalno modeliranje. Omogoča natančno izdelavo fiksnih nadomestkov od inlayev, prevlek, mostičkov, implantatnih nadgradenj in kompliciranih fiksnih konstrukcij iz vseh vrst materialov, ki se uporabljajo v zobni protetiki.

Intraoralna kamera Durr Dental Vistacam Ix
je najsodobnejša profesionalna intraoralna kamera. S pomočjo intraoralne kamere, povezane z ekranom ob stolu, dobita zobozdravnik in pacient takojšnje in nazorne informacije o stanju v pacientovih ustih. Kamera ima povečavo do 120x, zaradi česar se lahko zaznajo spremembe na zobeh, ki s prostim očesom niso vidne. Poleg navadne kamere ima Durrova intaoralna kamera tudi fluorescentni nastavek, s pomočjo katerega se hitreje zaznajo zobni karies in zobne obloge.

Obtura B, strojno širjenje kanalov in endometer
z uporabo sodobnih aparatov za strojno širjenje koreninskih kanalov le-te hitro in temeljito očistimo infektivnega materiala. S pomočjo endometra (apekslokatorja) natančno izmerimo dolžino koreninskih kanalov. Z Obturo B, ultrazvočnim tlačilcem in aparatom za vroče polnjenje gutaperke, pa koreninske kanale natančno in tesno zapolnimo, s čimer dolgoročno bistveno povečamo uspešnost koreninskega zdravljenja.

Ultrasonic Kavo
je pripomoček za lažjo, natančnejšo in minimalno invazivno preparacijo koreninskih kanalov in kavitet za plombe ter koristen pripomoček pri odstranjevanju predvsem zatičkov iz korenin, ko je to potrebno.

Lupa s 4,5-kratno povečavo in dodatno osvetlitvijo
je koristen pripomoček za zobozdravnika, s pomočjo katerega opravlja diagnostične in terapevtske posege. Pri diagnostiki se z lupo zaradi velike povečave in dodatne osvetlitve odkrije spremembe na zobeh in sluznici veliko prej kot s prostim očesom. Zaradi zgodnejšega odkritja manjših defektov je tudi potreba po odstranjevanju zobne substance manjša. Z lupo si pomagamo tudi pri čiščenju trdih zobnih obog ali kamna, preparacijah kavitet za plombe, zdravljenju koreninskih kanalov in prepraciji zob za protetično oskrbo.

Spektrofotometer Vita Easyshade
je koristen pripomoček pri izbiranju barve naravnih zob in protetičnih nadomestkov.

Caries Detector Kavo
je diagnostični pripomoček za odkrivanje zobnega kariesa in trdih zobnih oblog s pomočjo laserske svetlobe. Predvsem nam pomaga v področjih, ki so s sondo in prostim očesom nedostopna oz. nevidna.

Fotoaparat
uporabljamo za dokumentiranje poteka dela ter kot pripomoček za lažjo izdelavo zobno-protetičnih nadomestkov v laboratoriju.