Zobozdravstvene storitve

Domov > Storitve > Zdravljenje dlesni

Za zdrav ugriz.

Proti bakterijskim izločkom (bakterijski toksini) se organizem brani z vnetjem obzobnih tkiv t.i. gingivitis, katerega znaki so pordela, otečena in krvaveča dlesen. Raziskave in praksa so pokazali, da gingivitis izgine, ko so vse obloge temeljito odstranjene. Če oblog ne odstranimo, se bakterije vse bolj razmnožujejo in povzročajovse globlje vnetje z odmikanjem dlesni in propadanjem kosti.

Na mestu stika dlesni z zobom je idealen prostor za nabiranje zobnih oblog in ostankov hrane. Na tem mestu se začnejo množiti bakterije. Proti bakterijskim izločkom (bakterijski toksini) se organizem brani z vnetjem obzobnih tkiv t.i. gingivitis, katerega znaki so pordela, otečena in krvaveča dlesen. Raziskave in praksa so pokazali, da gingivitis izgine, ko so vse obloge temeljito odstranjene.


Če oblog ne odstranimo, se bakterije vse bolj razmnožujejo in povzročajovse globlje vnetje z odmikanjem dlesni in propadanjem kosti. Diagnoza je parodontitis, to je vnetje obešalnega aparata zoba. S temeljito ustno higieno in temeljitim profesionalnim čiščenjem se lahko parodontitis zaustavi, ne more pa se obnoviti že propadlega tkiva.


Pri svojem delu se držimo sodobnih načel zdravljenja vnetij dlesni, ki priporočajo natančno parodontalno diagnostiko in minimalno invazivno terapijo. Zaradi uporabe neagresivnih, vendar klinično dokazano učinkovitih metod odstranjevanja trdih oblog in biofilma pod nivojem dlesni, so postopki bistveno manj boleči in z manjšimi post-operativnimi težavami kot sicer. Za diagnostiko parodontalnih žepov in ugotavljanje parodontalnega statusa uporabljamo najnovejšo digitalno parodontalno sondo. Kot ena redkih ordinacij uporabljamo za dezinfekcijo in zdravljenje globokih parodontalnih žepov najnovejšo lasersko tehnologijo.

PA-ON (ORANGEDENTAL) – za hitro in neboleče digitalno odčitavanje globine žepovSIROLASER BLUE (SIRONA) – za dezinfekcijo globokih parodontalnih žepov, zmanjšanje dlesni in razne manjše posege na dlesni


PIEZON 250 (EMS) -za učinkovito odstranjevanje trdih zobnih oblog pod nivojem dlesni


PERIO FLOW PESKALNIK (EMS) – za učinkovito in neboleče odstranjevanje biofilma pod nivojem dlesni